lördag 16 augusti 2014

Chokladsås


Den här chokladsåsen smakar nästan som kladdkaka och är fantastiskt god till vaniljglass. Receptet kommer från ungdomsgården Gransnäs i Småland.

Tid: 15 minuter
Portioner: 3-4 portioner

Ingredienser:
100 g smör
1 dl strösocker
1-2 tsk vaniljsocker
4 tsk kakao
1 dl vispgrädde

Gör såhär:
  1. Smält försiktigt smöret i en kastrull.
  2. Blanda ner övriga ingredienser och vispa jämnt.
  3. Låt blandningen koka upp och koka i några minuter tills alla sockerkristaller smält och såsen tjocknat något. Vispa lätt då och då under tiden.
Servering: Chokladsåsen serveras varm till bl.a. vaniljglass.

Tips! Till min familj på fyra chokladsåssugna personer gjorde jag en dubbel sats och hade då 3 tsk vaniljsocker. Det blev dock lite över - en dubbel sats skulle nog kunna räcka till sex personer som efterrätt.

Förvaring: Chokladsåsen kan frysas.

Omdömen: Chokladsåsen var jättepopulär - smakade precis som den skulle!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar