onsdag 12 november 2014

Mazarinmassa


Mazarinmassa är den mandelblandning som man fyller mazariner men också många andra bakverk med. Gjort på hemmagjord mandelmassa blir den extra god.

Tid: rumstemperering + 5 minuter
Portioner: 15-18 st mazariner

Ingredienser:
150 g mandelmassa
75 g smör
2 st ägg

Gör såhär:

  1. Skär smöret i centimeterstora kuber och låt stå framme så att det blir riktigt rumstempererat. Riv eller smula ner mandelmassan i en skål och låt den bli rumstempererad. Låt även äggen stå framme och bli rumstempererade.
  2. Blanda smör och mandelmassa med vinge eller med elvisp med degkrokar.
  3. Tillsätt äggen och arbeta ihop till en jämn smet.
  4. Fyll mördegsformar till 3/4 eller använd mazarinmassan till något annat.
Servering: Mazarinmassan kan användas som fyllning i både mazariner och toscabitar.

Tips! När man gör en mazarinmassa är det viktigt att alla ingredienser är rumstempererade då den annars riskerar att skära sig.

Förvaring: Mazarinmassan bör användas direkt.

Omdömen: Jag använde den här mazarinmassan i mazariner som fick uttalandet att de var de godaste min mazarin-älskande mamma ätit!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar